Banner category

Afschot bouwlasers / rotatielasers:

Enkel Afschot

Enkel Afschot

10 Producten

Dubbel Afschot

Dubbel Afschot

31 Producten

Digitaal Afschot

Digitaal Afschot

16 Producten

Afschotlaser nodig? Lees hier alle informatie

Een afschotlaser is een bouwlaser die in één as (y-as), twee assen (X-as en Y-as) of digitaal (X-as en Y-as in procenten of graden op een LCD) in afschot gezet kan worden. Wanneer er één as in helling gezet wordt, noemen we dit enkel afschot. Wanneer beide assen in afschot gezet kunnen worden spreken we van een dubbel afschotlaser.

Uiteraard is de helling ook digitaal in te stellen. Maar wat houdt afschot nu precies in en waar worden de instrumenten voor gebruikt? Top-bouwlaser.nl zet alle informatie op een rij. Zo wordt het maken van de juiste keuze opeens erg gemakkelijk! Zijn er toch nog vragen? Aarzel niet en bel met één van onze specialisten op +31 36 522 61 50 om meer informatie te ontvangen over de verschillende producten.

Een Afschot Laser Gebruiken

Een afschot laser wordt dus gebruikt om op één of meerdere assen in helling te kunnen zetten. Zo kan water gemakkelijk wegvloeien en wordt het naar het laagste punt geleidt, waar het kan worden afgevoerd. Dit instrument wordt onder andere gebruikt voor straatwerk en grondwerkzaamheden, leidingwerk, afwatering op platte daken en rookgasafvoer van cv-ketels.

Wanneer het oppervlak groter is, kan een afschotlaser bijvoorbeeld ook gebruikt worden om verschillende delen van een plat dak in helling te zetten. Op deze manier wordt het regenwater evenredig verdeeld en stromen de goten niet over.

Wanneer u een helling gaat instellen, bekijkt u het verschil over een grotere afstand. Bijvoorbeeld een verlaging van 5 centimeter op 20 meter. Op deze manier oogt het vlak recht maar stromen vloeistoffen toch de juiste richting op.

De beste afschotlaser is te koop bij Top-bouwlaser.nl

Zeker bij bouwwerkzaamheden is het van belang dat het juiste instrument voor de klus gekozen wordt. Zo hebben sommige bouwlasers de optie om de Y-as te manipuleren via het toetsenbord op het instrument en kan de as bij anderen gecontroleerd worden door middel van een afstandsbediening. Ook kunnen beide assen gelijktijdig verlaagd worden: dit zorgt voor een schuine afwatering. Wilt u het afschot kunnen aflezen op het instrument zelf? Dan heeft u een digitale bouwlaser nodig. Hier wordt op het LCD-scherm weergegeven hoeveel procent of graden helling ingesteld staat en kunt u dit hier aanpassen. Dit is de meest nauwkeurige variant in ons assortiment afschotlasers.

 

Afschot bouwlasers / rotatielasers:
Lees meer