Banner category

Afschot bouwlasers / rotatielasers:

Enkel Afschot

Enkel Afschot

9 Producten

Dubbel Afschot

Dubbel Afschot

25 Producten

Digitaal Afschot

Digitaal Afschot

12 Producten

Afschot bouwlaser / rotatielasers:

Een afschot laser is een bouwlaser die in één as (y-as), twee assen (X-as en Y-as) of digitaal (X-as en Y-as in procenten of graden op een LCD) in afschot gezet kan worden. Afschot houd in dat met één of beide assen van een bouwlaser een helling gecreëerd kan worden zodat bijvoorbeeld straatwerk in afschot gelegd kan worden voor afwatering. De drie verschillende types zijn onder verdeeld in de drie categorieën Enkel Afschot, Dubbel Afschot en Digitaal Afschot. Hieronder hebben wij de verschillen tussen deze types verder gespecificeerd zodat de keuze voor de juiste bouwlaser een stuk makkelijker word gemaakt. Zijn er toch nog vragen? Aarzel niet en bel met één van onze specialisten op +31 36 522 61 50 

Enkel Afschot:

Bouwlasers met een enkel afschot kunnen alleen in de Y-as in afschot gezet worden. Dit kan verschillend per merk en type bouwlaser via het toetsenbord op de laser en/of via de optionele of meegeleverde afstandsbediening. Een afschot word ingesteld i.c.m. met de handontvanger, bijvoorbeeld 5 cm op 10 meter. Het daadwerkelijke afschot is echter niet af te lezen op de bouwlaser of handontvanger. 

Dubbel Afschot:

Bouwlasers met een dubbel afschot kunnen zowel in de Y-as als in de X-as in afschot gezet worden. Er kan dus een helling ingesteld worden in beide assen zodat er bijvoorbeeld straatwerk in een afschot gelegd kan worden voor o.a. afwatering. Dit kan verschillend per merk en type bouwlaser via het toetsenbord op de laser en/of via de optionele of meegeleverde afstandsbediening. Een afschot word ingesteld i.c.m. met de handontvanger, bijvoorbeeld 5 cm op 10 meter. Het daadwerkelijke afschot is echter niet af te lezen op de bouwlaser of handontvanger.

Digitaal Afschot:

Een bouwlaser met digitaal afschot is een laser die door middel van een LCD in dubbel afschot ingesteld kan worden. Op het scherm kan het afschot in procenten of graden ingesteld en afgelezen worden. Zo kan bijvoorbeeld gemakkelijk een helling onder 5% afschot gemaakt worden. Dit kan dan ook uiteraard in beide assen ingesteld worden. Een digitale afschot laser is over het algemeen de meest nauwkeurige bouwlaser die er is zodat er op voornamelijk grote afstanden erg nauwkeurig gewerkt kan worden. 

 

Afschot bouwlasers / rotatielasers:
Lees meer