Alle webshops
Klantenservice
Sluiten

Categorieën

Filters
  top-bouwlaser - Donderdag 23 Februari 2019

  De Werking van een Bouwlaser Uitgelegd

  De werking van een bouwlaser uitgelegd

  In dit artikel leest u alles over de bouwlaser en de werking van het apparaat. Aangezien deze meetapparatuur een onmisbare functie in de bouw heeft, is het verstandig om te begrijpen hoe de laser functioneert. TOP-Bouwlaser.nl is een echte specialist en kan u daadwerkelijk álles uitleggen.

   

  Meten met een laser kan door referentiepunten af te lezen aan de hand van een waterpasvlak. De bouwlaser projecteert een horizontale of verticale lijn die hiervoor gebruikt kan worden. De laserlijn wordt afgelezen met behulp van een handontvanger.

   

  Door het grote aantal functies zijn de opties van een soortgelijk stuk gereedschap eindeloos. Gebruik het apparaat onder andere om grondverzet in afschot te zetten, funderingen uit te zetten, muren te plaatsen meetwerkzaamheden uit te voeren.

   

  Bij TOP-Bouwlaser profiteert u altijd van concurrerende prijzen en gratis verzending in Nederland en België. Daarnaast kunt u de bouwlaser de volgende dag in huis verwachten wanneer u deze (op werkdagen) vóór 17:00 bestelt.

   

  Hoe werkt een bouwlaser precies?

  Dit apparaat is zeer gevoelig en functioneert in combinatie met een handontvanger, meestal op een z.g. laserbaak geplaatst. Zo kan een laserlijn worden afgelezen die precies waterpas is. Maar hoe werkt een bouwlaser nu eigenlijk?

   

  De bouwlaser buigt licht om door de straal van een laserdiode door een haaks prisma te leiden. Hierdoor breekt het licht precies op 90 graden en is de lijn dus altijd recht. Dit wordt daarnaast nog eens gecontroleerd door de “zelfnivellerende” functie. Een compensator in het binnenwerk meet of het vlak nog genivelleerd is.

   

  U kunt het gereedschap beter instellen met behulp van de meegeleverde afstandsbediening dan op het apparaat zelf. Aangezien dit meetinstrument draait op precisie, minimaliseert u op deze manier de beweging.

   

  Er zijn zeer veel verschillende bouwlasers die gebruikt worden om verschillende werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Neem contact op wanneer u meer wilt weten over mogelijkheden of als u advies nodig heeft over uw aankoop!

   

  Nauwkeurig meten met gereedschap voor de bouw

  Wanneer u een groot project moet coördineren is het van belang dat uw metingen correct zijn. Juist om deze reden leveren wij al onze producten volledig gekalibreerd af. U ontvangt uw product altijd voorzien van een rapport en sticker.

  Valt de bouwlaser onverhoopt? Dan is het verstandig om deze opnieuw te laten stellen. U stuurt het product naar ons op en wij proberen dit zo snel mogelijk voor u in orde te maken. Het apparaat kan tegen een stootje, maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

   

  Lees alles over bouwlasers

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking