ADA ROTARY 400HVG Bouwlaser Set Groen

De ADA ROTARY 400HVG, de nieuwe instapper in het groene bouwlaser segment. Voorzien van alle functies en geleverd inclusief een gratis statief!
Artikelnummer:
A00584
Beschikbaarheid:
In bestelling
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
Uitlevering Week 15

€704,00

€649,00 Excl. btw

€785,29 Incl. btw

ADA ROTARY 400HVG Bouwlaser Set Groen

Nieuw, de ADA ROTARY 400HVG groene bouwlaser. Een nieuw model van ADA gebaseerd op de ROTARY 500HVG maar dan eronder gepositioneerd. ADA maakt het nu ook mogelijk om voor een gereduceerde prijs hun nieuwe bouwlaser aan te schaffen inclusief alle uitgebreide functies van zijn grote broer. De specificaties zijn uiteraard alsnog zeer goed en dat maakt hem een zeer interessante instapper.

GRATIS: Universeel Aluminium 160cm Statief!

Functies:

De ROTARY 400HVG is voorzien van alle functies die zijn grote broer, de 500HVG ook heeft. Dat betekent dat de 400HVG ook volledig automatisch horizontaal en verticaal nivelleert. Hij beschikt tevens over de TILT functie, die in- of uitgeschakeld kan worden en waarschuwt als de laser is bewogen. De ROTARY 400HVG is ook gemakkelijk in dubbel afschot te zetten, dat kan door middel van de meegeleverde afstandsbediening. Tot slot heeft hij een loodpunt naar boven, hiermee kan o.a. een haakse hoek gecreëerd worden. 

Instapper:

ADA heeft onder hun populaire ROTARY 500HVG deze 400HVG geïntroduceerd als instapper. De specificaties van de ROTARY 400HVG liggen een klasse lager dan zijn grote broer. Het maximale werkbereik ligt op 400 meter (i.c.m. de handontvanger) en de nauwkeurigheid zit op 1.5mm op 10 meter. Beide waardes zijn meer dan acceptabel voor de meeste klussen en dat maakt hem een geschikte instapper. Daarnaast werkt de meegeleverde afstandsbediening op infrarood (korter bereik) en de handontvanger heeft een wat kleiner ontvangstvenster. 

Bediening:

Op de ROTARY 400HVG missen enkele functies die op de laser bediend kunnen worden, deze zijn wel aanwezig maar kunnen enkel via de afstandsbediening gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld het afschot, de scan modus en de rotatiesnelheid gemakkelijk aangepast worden via de afstandsbediening. In ongehinderde omstandigheden is het zo dus mogelijk om tot een meter of 30 de laser te bedienen. Het bedieningspaneel van de ROTARY 400HVG is dus enkel voorzien van de essentiële knoppen voor de gebruiksvriendelijkheid.

Groen: 

De ROTARY 400HVG heeft een groene laserlijn, deze zijn 4 tot 6 keer beter zichtbaar dan rode laserlijnen. Dit is niet omdat ze feller zijn, maar groen licht is beter waar te nemen door het menselijk oog. Zo is een groene bouwlaser dus uitstekend geschikt als er op zicht gewerkt kan worden. Echter is zowel een rode als een groene laserlijn niet buiten te zien. Hierdoor is een groene roterende laser zoals de ROTARY 400HVG met name aan te raden voor binnenwerkzaamheden. Door de meegeleverde handontvanger is hij uiteraard ook net zo geschikt om buiten mee te werken.

Voeding:

Een groot pluspunt bij de nieuwe ROTARY 400HVG is de manier waarop de laser gevoed word. Dit gebeurt nu namelijk door 4 oplaadbare AA batterijen in plaats van een duur accupakket. De grote voordelen hiervan zijn dat als onverhoopt de batterijen leeg zijn, ze vervangen kunnen worden voor niet oplaadbare AA batterijen en er doorgewerkt kan worden. Daarnaast is het vrij goedkoop om de oplaadbare AA batterijen te vervangen aan het einde van de levensduur in plaats van een duur accupakket.

Optioneel: Robuust Opdraaibaar Spindelstatief 290cm (+€99,00):
Het is mogelijk om de ROTARY 400HVG in combinatie met een robuust spindelstatief te bestellen in plaats van het standaard aluminium statief. Dit statief is ideaal voor binnen- en buitengebruik. Het statief is opdraaibaar tot maximaal 290cm. Lees meer...

Optioneel: Laserbaak met snelspanklem (+€39,00):
Het is ook mogelijk om de ROTARY 400HVG set in combinatie met een laserbaak met snelspanklem te bestellen. Door gebruik van een laserbaak is het eenvoudiger om hoogtes uit te zetten in combinatie met de meegeleverde handontvanger. Lees meer...

Calibratierapport:

Alle bouwlasers die bij TOP-Bouwlaser.nl besteld worden zijn voorzien van een eigen calibratierapport en calibratiesticker. Elke bouwlaser wordt eerst volledig gecontroleerd en gecalibreerd op onze eigen meetbaan in Zeewolde.

Garantie:

Af fabriek heeft deze bouwlaser een garantie periode van 3 jaar. ADA Instruments staat voor kwaliteit voor een betaalbare prijs. Omdat ze altijd de prijs kwaliteit/verhouding goed houden kunnen ze de garantie periode van 3 jaar probleemloos aanbieden. In praktijk blijkt dat er zelden gebruik wordt gemaakt van de garantie. De producten gaan dus niet snel defect. 

Specificaties:

Lees meer Nauwkeurigheid: 1.5 mm / 10 meter
Lees meer Werkbereik Ø (ontvanger): 400 meter*
Lees meer Bereik (ontvanger): 200 meter*
Lees meer Bereik (zicht): 25 meter* (alleen binnen)
Lees meer Zelfnivellerend: Ja
Lees meer Nivelleerbereik: ± 5°
Lees meer Mechanisme: Servomotoren
Lees meer Functies: Horizontaal, Verticaal, Afschot, Loodlijn, Haakse Hoek
Lees meer Veiligheid functies: Buiten bereik waarschuwing, TILT, SCAN
Lees meer Afschot: 8% in X-as en 8% in Y-as
Lees meer Afschot mechanisme: Manueel
Lees meer Afschot invoer: Manueel
Lees meer Totaal afschot: 12% (totaal van de twee assen)
Lees meer Loodlijn: Boven
Lees meer Rotatiesnelheid: 0/150/300/600 tpm
Lees meer Laserdiode: Klasse 2, 520nm, Groen
Lees meer Bescherming: IP65
Lees meer Werkduur: 20 uur*
Lees meer Voeding: 4x AA Ni-MH Batterijen
Lees meer Oplaadbaar: Ja
Lees meer Netstroomaansluiting: Ja
Lees meer Werktemperatuur: -10°C tot +45°C
Lees meer Gewicht: 2,4 kg
Lees meer Aansluiting: 2x 5/8"
Lees meer Afmetingen LxBxH: 200 x 200 x 200 mm
Lees meer Garantie: 3 Jaar

 *in de meest gunstige omstandigheden

Leveringsomvang:

- ADA ROTARY 400HVG
- ADA LR-400G Ontvanger + Baakklem
- ADA Afstandsbediening
- Richtplaat Groen
- Laserbril Groen
- 4x Ni-MH AA Batterijen
- Oplader
- ADA Koffer
- Handleiding
- Aluminium Statief 160cm
- TOP-Bouwlaser Calibratierapport

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen