Alle webshops
Klantenservice
Sluiten

Categorieën

Filters

  Leica Rugby CLA-CLX700 Bouwlaser

  Logo Leica
  € 3.449,-
  € 2.949,- Excl. btw
  € 3.568,29 Incl. btw
  Volautomatische bouwlaser met dubbel afschot. Deze Rugby CLA is van de hoogste kwaliteit. Met de Combi ontvanger kan een afschot ingevoerd worden vanaf een grote afstand.... Toon meer
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen

  Plus en minpunten

  volgens onze specialist
  • Functie te bedienen met Combo ontvanger
  • Vertrouwde Leica kwaliteit
  • Groot werkbereik van 1350 meter
  • Geen verticale statiefaansluiting

  Productomschrijving

  Leica Rugby CLA-CLX700 Volautomatische Dubbel Digitaal Afschotlaser

  De Rugby CLA-CLX700 is onderdeel van de nieuwste serie Leica bouwlasers. Een erg professionele en robuuste bouwlaser met vele garanties en een hoge IP waarde. De CLA serie is speciaal ontwikkeld voor de professional en is bestand tegen alle omstandigheden in de bouw. De CLA serie vervangt de populaire Rugby 800 serie en is de hoogste kwaliteit klasse roterende lasers van Leica Geosystems. 

  Geleverd inclusief:

  • Universeel TBS-170 PRO Robuust Statief 170cm
  • Universeel TBL-24C Laserbaak met Snelspanklem

  Kenmerken Rugby CLA-CLX700:

  • Horizontaal & Verticaal nivellerend
  • Digitaal Dubbel Afschot tot 15%
  • Vol Automatisch (Nivellering in alle assen)
  • Loodlijn (Loodpunt) naar boven
  • Auto Axis Alignment
  • SCAN Modus (10°, 45° en 90°)
  • Instelbaar toerental (0, 120, 300, 600 en 900 tpm)
  • Combo Millimeterontvanger & Afstandsbediening
  • Zijde-uitschakeling
  • Slope catching (automatisch uitlijnen)
  • Slope lock
  • Groter verlicht display (t.o.v. CLH)
  • HI Alert (waarschuwing bij beweging)
  • Temperatuur waarschuwing >50°C
  • Temperatuur stabiliteit controle (2°C, 5°C of uit)
  • Batterij waarschuwing bij LOW BATTERY
  • 900 toeren per minuut

  Volautomatisch Digitaal Dubbel Afschot:

  De Rugby CLA-CLX700 is een professionele, volautomatische, digitaal dubbel afschotlaser voor de meest nauwkeurige werkzaamheden. Deze CLA-CLX700 is volautomatisch, dit betekent dat het ingestelde afschot altijd gegarandeerd blijft over de hele dag. Het mechanisme blijft controleren of het ingegeven afschot correct is. Bij een manueel afschot laser wordt de nivellering uitgeschakeld wanneer de laser in afschot gezet word. Bij een half automaat wordt enkel de as niet die in afschot staat nog genivelleerd en bij een volautomaat wordt ook de as die in afschot staat (of beide) genivelleerd naar het ingesteld afschot. 

  Een digitaal afschot is wanneer op de bouwlaser een digitaal afschot is in te stellen in procenten. Dit betekent vaak dat er een LCD scherm op de bouwlaser zit waar digitaal een afschot op kan worden ingevoerd. Bij deze CLA-CLX700 afschotlaser kan een afschot worden ingesteld van maximaal 15% per as met een totaal van 15% in beide assen. Het afschot kan per as tot 3 cijfers achter de komma worden ingesteld (0,000%). Dit komt neer op een instelbaar afschot van 1mm per meter. Stel het afschot in op de meegeleverde Combo afstandsbediening (ontvanger) tot wel 150m afstand of op het LCD van de CLA.

  Kenmerkende functies:

  • Automatische uitlijning:
  Naast de millimeter weergave kan de Combo ontvanger in combinatie met de Leica CLH ook automatisch uitlijnen "slope catching". Op deze manier kan bijvoorbeeld een afschot ingesteld worden door de ontvanger op het gewenste afschotpunt te houden. Door de automatische uitlijning te selecteren zal de laserlijn van de CLH de Combo zelf opzoeken, dit werkt verticaal hetzelfde. Door een druk op de knop zal de laserlijn zich naar de ontvanger verplaatsen.

  • Temperatuurbewaking

  De CLA-CLX700 zit vol met functies en sensoren om de nauwkeurigheid en ook het afschot tijdens de werkzaamheden altijd te controleren. Zo ook de inwendige temperatuur, want wanneer de temperatuur verandert kan de nauwkeurigheid, een afschot of andere een instelling veranderen. Door deze bewaking kunnen onverwachte meetfouten voorkomen worden. De CLA-CLX700 geeft ook een alarm bij een temperatuur van boven de 50°C!

  • HI-Alert (TILT)
  Deze functie zorgt ervoor dat wanneer de Leica Rugby aangestoten wordt of bijvoorbeeld van positie verandert, de laser automatisch uitgeschakeld wordt. Wanneer dus iemand de laser aanstoot waardoor de laser lager komt te staan, zal de laser direct uitgeschakeld worden. Op deze manier weet de persoon die met de laser werkt dat de laser is bewogen dus opnieuw ingesteld moet worden. Zo kunnen onverwachte meetfouten voorkomen worden!

  Verticaal Nivellerend:

  De Leica Rugby CLA heeft als groot voordeel ten opzichte van de CLA serie dat deze ook verticaal gebruikt kan worden. De CLA wordt dan op de achterkant neergelegd en nivelleert ook dan volledig automatisch. De CLA kan zonder accessoires enkel op de grond verticaal gebruikt worden. Om de CLA ook verticaal op een statief te gebruiken of zelfs bevestigd op een plank, dient op de optionele Rugby Smart Adapter mee besteld te worden. De verticale uitlijnfunctie is ideaal om bijvoorbeeld funderingen, wanden, hekwerken, schuttingen of tal van andere toepassingen waterpas mee uit te lijnen. 

  Werkbereik (1350m):

  In combinatie met de meegeleverde Leica Combo Millimeterontvanger heeft deze Rugby CLA van Leica een werkbereik van 1350 meter. Momenteel is dit het grootste werkbereik in de markt van alle bouwlasers en hiermee positioneert Leica de CLA serie als zeer professionele bouwlasers.  Door het ruime werkbereik van de Rugby CLA hoeft de bouwlaser minder vaak verplaatst te worden. Dit scheelt tijd, personeel en uiteindelijk geld. Door het grote werkbereik kan bijvoorbeeld met één bouwlaser gewerkt worden terwijl meerdere personen (ontvangers) op verschillende locaties binnen een project werken.

  Robuust (Omvalgarantie & IP68):

  De Leica Rugby CLA serie is gemaakt voor de meest ruige omstandigheden op de bouw. De kwaliteit van de CLA is van zowel het exterieur als het interieur zo ongekend sterk dat Leica een omvalgarantie kan geven op de Rugby CLA series bouwlasers. Dit houdt in dat het in theorie geen probleem is als de bouwlaser zou omvallen. De Rugby CLA kan namelijk een val overleven van 1,5 meter hoogte op beton door zijn robuuste behuizing. Na een val kan gewoon doorgewerkt worden, maar wanneer toch een afwijking ontstaat na een val zal Leica de bouwlaser kosteloos calibreren. Deze omvalgarantie geldt voor de eerste 2 jaar na aankoop van de Leica CLA bouwlaser.

  Naast de hoge robuustheid heeft de CLA ook een zeer hoge IP-waarde, de hoogst haalbare zelfs voor een bouwlaser en de hoogste in de markt. De classificatie voor de CLA is de zeer hoge IP68 wat betekent dat de CLA stofvrij en waterdicht is. Verder gespecifieerd houdt stofvrij in dat de behuizing geheel dicht is en hij volledig beschermd is tegen stof. Qua waterdichtheid houdt IP68 in dat de CLA bruikbaar blijft onder water tot max. 30min en 2m diepte!

  Lithium Ion Accu:

  Met de meegeleverde Lithium Ion accu kan gemakkelijk een werktijd van 50 uur gehaald worden. Een Li-Ion accu gaat gemiddeld 4x langer mee dat een reguliere NiMH accu waar de meeste bouwlasers mee uitgerust zijn. Een ander groot voordeel van Li-Ion is de werktemperatuur, in koude omstandigheden gaat de batterijduur van een gewone NiMH accu met de helft achteruit en dat is bij Li-Ion niet het geval. De CLA Li-Ion accu heeft 5 uur nodig voor een volledige lading tot 100%. Door de slimme technologie kan echter na één uur opladen, de CLA al weer 8 uur lang gebruikt worden.

  Optioneel: 

  • Leica Scope (Richtkijker):
  Voor het zeer precies uitzetten van een afschot op grote afstanden in een bepaalde as is een richtkijker op de CLA een gewenste optie. Door de vergroting (4x 28mm) kan snel en gemakkelijk de gewenste as gericht worden in de richting waarin een afschotvlak uitgezet dient te worden op grote afstand. De scope wordt geleverd met een magnetische adapterplaat waardoor de bevestiging snel te realiseren is. 

  • Leica CA Rugby Smart Adapter:
  Om de Rugby CLA verticaal op een statief te gebruiken dient de Smart Adapter mee besteld te worden. De Smart Adapter is naast verticaaladapter ook te gebruiken als wandhouder of te bevestigen op een bouwplank of smal profiel. De Smart Adapter is verstelbaar in hoogte zodat de laserlijn nog horizontaal of verticaal beter afgesteld kan worden. Er wordt een adapter bijgeleverd waarmee de Leica ontvanger ook verticaal te bevestigen is om te spiegelen. Zo kunnen bijvoorbeeld de CLA en de ontvanger liggend gemonteerd worden voor uitlijning.

  • Universeel TBS-300 PRO (Spindel) Statief 300cm:
  Het is mogelijk om de Leica Rugby CLH set met een groot opdraaibaar spindelstatief tot 300cm te bestellen in plaats van het robuuste 170cm. Dit statief is ideaal als er op grotere hoogtes referenties gecontroleerd moeten worden. Denk aan funderingen, overkappingen, schuttingen of hekwerken waarbij de hoogte 200cm of hoger is. Het statief is opdraaibaar tot maximaal 300cm. Lees meer...

  Universeel TBS-375 MAX (Spindel XL) Statief 375cm (Meer info...)

  Calibratie Service:

  Deze Leica Rugby CLA en alle andere bouwlasers die worden besteld bij TOP-Bouwlaser.nl, worden voor verzending volledig gecontroleerd en gecalibreerd. We voorzien elke bouwlaser van een eigen calibratierapport en calibratiesticker. De calibratie en controle vinden plaats op onze eigen meetbaan in Zeewolde. Op het rapport en de sticker is af te lezen dat wij adviseren om in ieder geval één keer per jaar de bouwlaser naar ons op te sturen voor een her-calibratie. Door deze jaarlijkse calibratie bent u verzekerd dat de bouwlaser voldoet aan de fabrieksspecificatie die wij controleren tot 0.1mm nauwkeurig! 

  5 Jaar Garantie:

  Op de Leica Rugby CLA serie zit standaard 5 jaar garantie en levenslange garantie op materiaalfouten! De Leica garantie dekt de volledige 5 jaar lang alle kosten van benodigde garantie- en reparatiewerkzaamheden. Leica garandeert daarnaast dat het materiaal wat gebruikt is voor deze bouwlaser van dusdanige kwaliteit is dat dit levenslang mee kan gaan. Dit geld natuurlijk niet op slijtbare onderdelen maar wel op bijvoorbeeld de kap. Wanneer na bijvoorbeeld 20 jaar er een scheur in de kap ontstaat door uitdroging door de zon zal Leica dit kosteloos vervangen. Leica laat hiermee zien dat enkel materialen van de beste kwaliteit gebruikt worden.

  Leveromvang:

  • Leica Rugby CLA-CLX700 Bouwlaser
  • Leica Combo Millimeterontvanger & Afstandsbediening
  + Calibratierapport TOP-Bouwlaser
  • Handleidingen
  • Lithium Ion Accu
  • Oplader
  • Koffer
  + Universeel TBS-170 PRO Statief
  + Universeel TBL-24C Laserbaak
  Garantie logo

  Eigenschappen

  • Zelfnivellerend
  • Horizontaal
  • Verticaal
  • Afschot
  • Loodlijn Boven
  • Haakse Hoek
  • SCAN Stand
  • Zijde-uitschakeling
  • TILT Stand
  • Li-Ion Accu
  • Groot werkbereik
  • Omvalgarantie*
  • Rubberen behuizing
  • Incl. Afstandsbediening
  • Incl. Millimeterontvanger

  Specificaties

  Artikelnummer
  6016032
  Nauwkeurigheid
  0,5 mm / 10 meter
  Werkbereik Ø (ontvanger)
  1350 meter*
  Bereik (ontvanger)
  675 meter*
  Bereik zicht (binnen)
  15 meter*
  Zelfnivellerend
  Ja
  Nivelleerbereik
  ± 5°
  Mechanisme
  Servomotoren
  Afschot
  15% in X-as en 15% in Y-as
  Afschot mechanisme
  Vol Automatisch
  Afschot invoer
  Digitaal
  Totaal afschot
  15% (totaal van de twee assen)
  Loodlijn
  Ja (boven)
  Rotatiesnelheid
  0/120/300/600/900 tpm
  Laserdiode
  Klasse 2, 635nm, Rood
  Bescherming
  IP68
  Werkduur
  50 uur
  Voeding
  Li-Ion accu
  Oplaadbaar
  Ja
  Netstroomaansluiting
  Ja
  Werktemperatuur
  -20°C tot +50°C
  Gewicht
  3,9 kg
  Aansluiting
  5/8"
  Afmetingen LxBxH
  230 x 296 x 212 mm
  Garantie
  5 Jaar

  Reviews

  5 from 5Based on 1 reviews
  Schrijf je eigen review
  5 van 5
  Zeer tevreden over de service. Na een duidelijke uitleg is de bouwlaser op aanvraag persoonlijk bezorgd. De hoge kwaliteit en functionaliteit van deze laser hebben ons voor deze Leica laten kiezen en de service en verstand van zaken hebben ons bij TOP Bouwlaser laten kopen. Een partij met verstand van zaken. Zie je helaas nog maar weinig.
  Door De Groot grondverzet on 29 Oktober 2019

  kijk ook hier eens naar

  Vergelijkbare producten:

  GL622N Afschot Bouwlaser
  Spectra GL622N Afschot Bouwlaser
  € 3.220,-€ 2.995,-Excl. btw
  € 3.623,95Incl. btw
  RL-200 2S Afschotlaser
  Topcon RL-200 2S Afschotlaser
  € 4.649,-€ 3.849,-Excl. btw
  € 4.657,29Incl. btw
  GL720 Afschot Bouwlaser
  Spectra GL720 Afschot Bouwlaser
  € 5.330,-Excl. btw
  € 6.449,30Incl. btw
  Rugby CLA-CLX700 Bouwlaser
  € 3.449,-
  € 2.949,-
  Excl. btw
  € 3.568,29 Incl. btw
  Leica Rugby CLA-CLX700 Bouwlaser
  Levertijd: 1 - 2 werkdagen
  Toevoegen aan winkelwagen
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking