Leica Rugby 680 Digitaal Dubbel Afschotlaser

Dubbel afschot laser van Leica. Deze Rugby is in dubbel afschot te stellen op het LCD. Makkelijk en duidelijk een afschot tot 8 % in twee assen.
Artikelnummer:
6008623
Beschikbaarheid:
In bestelling
Verzendkosten:
Gratis
Huidige levertijd:
3 - 5 werkdagen

€1.995,00

€1.649,00 Excl. btw

€1.995,29 Incl. btw

Leica Protect, 3 jaar garantie

Leica Rugby 680 Bouwlaser Set

Horizontale en verticale bouwlaser met digitaal dubbel afschot. Eenvoudig te bedienen en erg gebruiksvriendelijk. Zet de Leica bouwlaser op een statief druk op de aan- knop en de bouwlaser begint zichzelf direct te nivelleren. Wanneer de laser gaat roteren is deze klaar voor gebruik. Zeer betrouwbaar en professioneel. Nu helemaal compleet geleverd met:

- Robuust spindelstatief 290cm
- Laserbaak met snelspanklem


Automatisch horizontaal:

Deze Leica bouwlaser nivelleert horizontaal volledig automatisch. De horizontale nauwkeurigheid is ook erg hoog. Met een maximale afwijking van 0,5mm op 10 meter. Door de krachtige laserlijn heeft de Rugby 680 een werkbereik van 1100 meter met de Leica Rod Eye 140 handontvanger.

Werkbereik van maar liefst 1100 meter:

In combinatie met de meegeleverde ontvanger Leica Rod Eye 120 heeft deze bouwlaser van Leica een werkbereik van 600 meter. Door het grote werkbereik kunnen grotere afstanden in één keer gedaan worden. Het verplaatsen en opnieuw instellen van de bouwlaser is dus verleden tijd. Dit scheelt dus ook direct tijd en bespaard dit dus ook direct geld.

Dubbel afschot op LCD:

Deze uiterst robuuste bouwlaser van Leica is gemakkelijk in dubbel afschot te stellen. Op het LCD kan gemakkelijk per as een afschot van +/- 8% worden ingesteld. Dit afschot kan per 0,01% worden ingesteld. Op deze manier kan zeer nauwkeurig een digitaal afschot worden ingesteld. Het is hiermee mogelijk om bijvoorbeeld in de X-as een afschot in te voeren van 3,5% en vervolgens in de Y-as een afschot in te voeren van bijvoorbeeld 5%. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het uitzetten van een parkeerplaats. Hierbij dient de 5% voor afwatering nar de riolering en 3,5% naar het wegdek waar de parkeerplaats aan grenst.

Nauwkeurige bouwlaser van hoge kwaliteit:

Omdat de Leica Rugby 680 van hoge kwaliteit is kan een hoge nauwkeurigheid gegarandeerd worden. Dat is ideaal bij toepassing met grote afstand. Door de hoge kwaliteit van het binnenwerk blijft de roterende laserlijn uiterst stabiel bij grote afstand. In combinatie met de meegeleverde Rod Eye 140 handontvanger is het mogelijk om tot afstanden van 550 meter van de bouwlaser tot de handontvanger te werken. Met deze afstanden is het natuurlijk erg belangrijk dat de laserlijn stabiel blijft. De maximale meetafwijking van de laserlijn is volgens de specificaties 0,5mm op 10 meter. In praktijk is dat meer rond de 0,5mm op 50 meter. Op deze anier kan er zeer nauwkeurig over een afstand van maar liefst 1100 meter gewaterpast worden.

Li-Ion accu:

Met de meegeleverde Li-Ion accu kan gemakkelijk een werktijd van 40 uur gehaald worden. Ook gaat de Li-Ion accu gemiddeld 4x langer mee dat een gewone NiMH accu. Een ander groot voordeel van Li-Ion is de werktemperatuur. In koude omstandigheden gaat de batterijduur van een gewone NiMH accu met de helft achteruit. Bij Li-Ion is dit niet het geval.

Ontvanger voor grote afstanden: (mm ontvanger optioneel)(+€49,00)

Standaard leveren wij van TOP-Bouwlaser.nl deze Leica Rugby 680 bouwlaser met een Rod Eye 140 ontvanger. Met deze ontvanger kan een werkbereik van 1100 meter behaalt worden. Door het grote ontvangstvenster kan de laserlijn sneller gedetecteerd worden. Hierdoor wordt tevens het werkcomfort een stuk hoger. TOP-Bouwlaser.nl biedt u de mogelijkheid de Leica Rod Eye 140 te vervangen door een Rod Eye 160. Deze ontvanger is bijna identiek aan de Rod Eye 140. De Rod Eye 160 heeft als grote voordeel een millimeter uitlees mogelijkheid op het LCD. Het is hierdoor mogelijk het hoogte verschil van de laserlijn ten opzichte van het nulpunt af te lezen in millimeters op het LCD van de ontvanger. Hoerdoor kunnen dus snel en gemakkelijk hoogte verschillen gemeten worden. De Leica Rod Eye 160 mm ontvanger is optioneel bij te bestellen voor slechts €49,00 excl. BTW. Lees meer over de Leica Rod Eye 160...

Complete set: 
Met het aluminium spindelstatief tot 290cm en de laserbaak met snelspanklem is deze set compleet. Wij van TOP-Bouwlaser.nl leveren deze bouwlaser helemaal compleet. Door het handige meegeleverde spindelstatief tot 290cm kan de bouwlaser op elke gewenste hoogte gepositioneerd worden. 

Calibratierapport:

Alle bouwlasers die bij TOP-Bouwlaser.nl besteld worden zijn voorzien van een eigen calibratierapport en calibratiesticker. Voordat een bouwlaser wordt verstuurd wordt deze eerst volledig gecontroleerd en gecalibreerd op onze eigen meetbaan in Zeewolde.

3 jaar garantie:

Leica geeft op de Leica Rugby 680 een fabrieksgarantie van 3 jaar en levenslange garantie op materiaalfouten. 

LEVERING:
Alle bouwlaser sets (bouwlaser + baak & statief) van TOP-Bouwlaser.nl worden verzonden als 2 colli. Dat houdt in dat de bouwlaser verstuurd wordt als één los pakket en de baak & statief als één pakket. De baak & statief worden gezamenlijk verzonden als één pakket, dit pakket is langer dan 1 meter en wordt daardoor in een apart proces met de hand gesorteerd. Doordat proces kan het zijn dat de baak & statief een dag later geleverd worden, omdat de 2 colli van elkaar gescheiden raken. TOP-Bouwlaser kan dus niet garanderen dat een bouwlaser set, die besteld is voor 17:00, de volgende werkdag compleet geleverd zal worden, echter is dit in 99% van de tijd wel het geval. TOP-Bouwlaser adviseert daarom ook altijd tijdig een bestelling te plaatsen om zo teleurstelling en misverstanden te voorkomen!

Specificaties:

Lees meer Nauwkeurigheid: 0,5 mm / 10 meter
Lees meer Werkbereik Ø (ontvanger): 600 meter*
Lees meer Bereik (ontvanger): 300 meter*
Lees meer Bereik (zicht): 15 meter* (alleen binnen)
Lees meer Zelfnivellerend: Ja
Lees meer Nivelleerbereik: ± 5°
Lees meer Mechanisme: Servomotoren
Lees meer Functies: Horizontaal, Afschot
Lees meer Veiligheid functies: Buiten bereik waarschuwing, TILT
Lees meer Afschot: 8% in X-as en 8% in Y-as
Lees meer Afschot mechanisme: Half automatisch
Lees meer Afschot invoer: Digitaal
Lees meer Totaal afschot: 12% (totaal van de twee assen)
Lees meer Loodlijn: -
Lees meer Rotatiesnelheid: 600 tpm
Lees meer Laserdiode: Klasse 1, 635nm, Rood
Lees meer Bescherming: IP67
Lees meer Werkduur: 40 uur*
Lees meer Voeding: Li-Ion Accu
Lees meer Oplaadbaar: Ja
Lees meer Netstroomaansluiting: Ja
Lees meer Werktemperatuur: -20°C tot +50°C
Lees meer Gewicht: 2,56 kg
Lees meer Aansluiting: 5/8"
Lees meer Afmetingen LxBxH: 212 x 239 x 192 mm
Lees meer Garantie: 3 Jaar

*in de meest gunstige omstandigheden

Leveromvang:

- Leica Rugby 680
- Calibratierapport
- Ontvanger Rod Eye 140 met baakklem
- Accu Li-Ion
- Oplader
- Koffer 
- Universeel spindelstatief 290cm
- TOP Laser laserbaak

 

5/5

Willem Geplaatst op 14 Augustus 2020 at 11:39

Na goed telefonisch advies voor deze laser gekozen. Tot op de dag van vandaag geen spijt.

5/5

Kevin Haze Geplaatst op 3 November 2017 at 11:21

Omdat ik twijfelde heb ik even gebeld. Ik werd zeer goed te woord gestaan door iemand die er echt veel verstand van heeft. Super.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen